165 éve Oerlikon Leybold Vacuum

2015.04.29. 11:59

A német Oerlikon Leybold Vacuum cég vákuumtechnikai úttörőként 165 éve fejleszt és kínál vákuumszivattyúkat, vákuumtechnikai rendszereket, szabvány és egyedi vákuumtechnikai megoldásokat, értékesítés utáni támogatást széleskörű ipari és laboratóriumi alkalmazásokhoz.

A cég elő-, közép-, nagy- és ultra-nagy vákuum tartományban kínál vákuumszivattyúkat, vákuummérőket, szivárgásvizsgáló berendezéseket, szelepeket és csatlakozó elemeket valamint egyedi igényeket kielégítő vákuumrendszerek tervezését.

Örökség és fejlődés

A cég története 1850-ben kezdődött, amikor a cég alapítója Ernst Leybold hivatalosan átvette a vállalat egyedüli irányítását, ezzel kövezve ki az utat a vákuumtechnika átfogó ipari alkalmazása előtt. Még 1970-ben is, a cég kétszeri eladása után, az alapító jövőképe meghatározó maradt. A cég történetének egyik legfontosabb állomása, Prof. Dr. Wolfgang Gaede fizikus munkája, a turbomolekuláris szivattyú fejlesztése.

100 éve diffúziós vákuumszivattyú

Dr. Gaede nem csak a molekuláris szivattyú fejlesztésében vett részt. A másik nagy siker a diffúziós szivattyú, ami az elmúlt 100 év során majdnem kizárólagos technológia nagyvákuum alkalmazásokban. A diffúzió szivattyú modernizálásával jelentős energia megtakarítás érhető el.

80 éve forgólapátos vákuumszivattyú TRIVAC B

A TRIVAC B olajtömített forgólapátos szivattyú sikertörténete 80 évvel ezelőtt kezdődött. Ezeket az általános célú vákuumszivattyúkat széleskörűen használják különböző ipari- és laboratóriumi vákuumtechnikai alkalmazásokban, mint elővákuum szivattyú.

A TRIVAC termékcsalád forgólapátos szivattyúk elvén működik. Az olaj a szívókamrában, tömítő-, hűtő-, kenőanyag szerepét látja el. A TRIVAC szivattyúk előnye az egyszerű felépítés.

25 éves Oerlikon Leybold Drezdában

1990 óta az Oerlikon Leybold drezdai székhelye egy technológiai innovációs központ része, neves kutatóintézetekkel és félvezető gyártókkal együtt, mint Fraunhofer-, Helmholtz-, Leibnitz-Institut. Napjainkban a kutató- és ipari parkok többsége használ vákuumot, ezért a drezdai központ partnerekhez való közelsége kiemelkedő előnyt jelent az Oerlikon Leybold számára az értékesítés utáni szolgáltatások és a teljes vákuumszivattyú termékskála fejlesztésére.

A pozitív fejlődés és hosszú ideje megszerzett szakértelem következtében az Oerlikon Leybold Vacuum rendelkezik az egyik legátfogóbb technológiai ismerettel vákuumtechnikai alkalmazások és folyamatok területén. Vákuumtechnikai úttörőként, a világ három legnagyobb technológiai beszállító cégei közé tartozunk. Büszkén nyújtunk szakértői támogatást ügyfeleink számára, már a fejlesztéseik korai fázisában is. Örökségünket szem előtt tartva törekszünk megbízható partnerei lenni ügyfeleinknek.

Dr. Martin Füllenbach,

CEO Oerlikon Leybold Vacuum